نمایندگی زیمنس برای کاربرانی که در نظر دارند PLC S7-1200 زیمنس آموزش ببینند به صورت رایگان در سایت زیمنس کنترل بتوانند مطالعه و آموزش ببینند. زیمنس کنترل نمایندگی برتر زیمنس آلمان در ایران در قسمت قبلی آموزش پی ال سی S7-1200 زیمنس در مورد مبحث مدار فرمان کنتاکتوری PLC S7-1200 زیمنس صحبت نمود. در این قسمت می خواهیم ورودی و خروجی PLC S71200 زیمنس را بررسی نماییم.
ورودی و خروجی هر PLC متفاوت می باشد. برای تعریف ورودی از حرف IN و برای تعریف خروجی ها OUT استفاده می کنند و برای PLC زیمنس برای ورودی از حرف (I) و برای خروجی حرف (Q) استفاده می نمایند. ورودی و خروجی ها از 0 آغاز می شوند و 7 به پایان می رسند. به صورت IN 0 و OUT 0 می باشند.
حجم ورودی ها 1 بیت می باشند پس ورودی PLC Input Card 1 بایت می باشد. خروجی ها هم همانند ورودی دارای 1 بیت حجم می باشند.
نوع ورودی و خروجی + شماره خانه + بیت ( مثال IN 1 0 : به این معنا می باشد که ورودی بیت دوم از بایت اول. )
ورودی در بایت اول، دوم و سوم به صورت زیر می باشد:
بایت اول : IN0 – IN1 – IN2 – IN3 – IN4 – IN5 – IN6 – IN7
بایت دوم : IN10 – IN11 – IN12 – IN13 – IN14 – IN15 – IN16 – IN17
بایت سوم : IN20 – IN21 – IN22 – IN23 – IN24 – IN25 – IN26 – IN27
خروجی ها نیز مانند ورودی ها از این قانون پشتیبانی می کنند که یعنی به صورت زیر می باشند:
بایت اول OUT0 – OUT1 – OUT2 – OUT3 – OUT4 – OUT5 – OUT6 – OUT7 :
بایت دوم OUT10 – OUT11 – OUT12 – OUT13 – OUT14 – OUT15 – OUT16 – OUT17 :
بایت سوم OUT20 – OUT21 – OUT22 – OUT23 – OUT24 – OUT25 – OUT26 – OUT27 :
برای روشن شدن لامپ نیاز به سیم بندی و اضافه شدن وروددی و خروجی ها داریم. برای این امر طبق روش زیر ورودی و خروجی ها را اضافه کنیم .
از شماره IN0 تا IN7 روی کارت موجود است که نشان دهنده تعداد ورودی ها می باشند. در کل 8 ورودی روی این کارت موجود می باشد که حجم ورودی این کارت 1 بایت می باشد.
برای اضافه کردن ورودی های PLC در برنامه Automation Studio باید مرحله زیر را طی کنید:
سیم بندی ورودی PLC :
اضافه کردن خروجی های PLC
3 نکته اصلی و طلایی را در مورد خروجی های PLC زیمنس را ابتدا بیان کردیم و ادامه نحوه افزودن خروجی و نحوه سیم بندی را آموزش داده ایم :
برای اضافه کردن خروجی های PLC در برنامه Automation Studio باید مرحله زیر را طی کنید:
سیم بندی خروجی پی ال سی :
هدف را روشن کردن 4 لامپ در نظر گرفته ایم. در نتیجه به 4 لامپ ، منبع تغذیه 24 ولت و یک neutral ground نیاز داریم. برای روشن شدن لامپ ها باید از منو سمت چپ گزینه Ladder for AB PLC انتخاب و سپس گزینه Rung را بین کارت های ورودی و خروجی پی ال سی قرار دهید.
روشن کردن لامپ ها توسط ورودی و خروجی ها
تا اینجا توسط نمایندگی زیمنس آموزش دیده اید که ورودی و خروجی ها را اضافه و سیم بندی کنید. هم اکنون هدف را روشن شدن 4 لامپ توسط یک دکمه قرار داده ایم .
ابتدا افزودن یک کنتاکتور الزامی می باشد. نحوه افزودن کنتاکتور به صورت زیر می باشد :
برای اتصال کنتاکت و IN0 که Push Button موردنظر ما یعنی A اول کنتاکت را به نقطه قرمز بالایRung متصل می کنیم. سپس باید روی کنتاکت دابل کلیک کرده و آن را با IN0 متصل کرد. سپس باید روی کنتاکت دابل کلیک کرده و آن را با IN0 متصل کرد.
نحوه انتقال جریان از ورودی به خروجی ( جهت روشن شدن لامپ ها ) :
حال برای انتقال جریان از ورودی به خروجی و روشن کردن لامپ ها باید از 4 تا Output Energize که در Ladder for AB PLC وجود دارد استفاده کنید. حال باید Output Energize هایی که برای انتقال جریان به Rung اضافه کردیم را با خروجی هایی که لامپ های موردنظر به آن ها متصل هستند را به یکدیگر متصل کنید که با دابل کلیک و link کردن به خروجی موردنظر انجام می شود.
هم اکنون می توانید برنامه را اجرا و با فشردن دکمه A هر 4 لامپ را روشن ببینید. با زیمنس کنترل نمایندگی زیمنس ایران همراه باشید.