در این قسمت از آموزش های نمایندگی زیمنس با نحوه عملکرد دو دستور set و reset آشنا خواهید شد و با مثال های مختلف موارد استفاده از این دستورات را یاد خواهید گرفت.
در پی ال سی S7-300 زیمنس برای پیاده سازی این دستور 2 بلوک وجود دارد که برای ارجعیت دادن به انجام شدن دستور set و یا reset استفاده می شود که در ادامه با مفهوم این ارجعیت آشنا خواهید شد.
با استفاده از این بلوک می توانید حالت latch و unlatch را به سادگی پیاده سازی کنید. که برای اضافه کردن این بلوک از پنجره program elements در منوی Bit Logic یک SR به برنامه خود اضافه می کنیم:
همانطور که در عکس بالا می بینید این دستور بلوک دارای 3 پایه مختلف می باشد و در آخر در آدرس خود بلوک آن را به خروجی موردنظرمان متصل می کنیم.
پایه های این بلوک شامل:
S: دریافت ورودی برای Set کردن و یا به اصطلاح راه اندازی می باشد.
R: دریافت ورودی برای Reset کردن و یا به اصطلاح متوقف کردن آن قسمت می باشد.
Q: این پایه مستقیما به خروجی موردنظر متصل می شود.
مثال ساده: پیاده سازی دستور latching و unlatching با استفاده از دستور Set/Reset
در عکس بالا، با فعال شدن ورودی i0.0، خروجی موردنظر ما Set می شود و دیگر حتی اگر ورودی نیز غیرفعال شود در حالت Set یا روشن باقی می ماند. برای متوقف کردن یا Reset کردن آن باید ورودی i0.1 را فعال کرده تا خروجی شما reset شود.
نکته: در این بلوک، دستور Reset ارجعیت بیشتری دارد یعنی اینکه اگر هردو آنها به صورت همزمان فعال شوند دستور Reset این بلوک نتیجه را برای شما نمایش خواهد داد.
این بلوک نیز مانند بلوک بالایی کار می کند با این تفاوت که ارجعیت دستور Set آن بیشتر از دستور Reset می باشد. یعنی اگر هردو آنها فعال شوند دستور Set این بلوک نتیجه را برای شما نمایش خواهد داد. که مثال آن به صورت زیر می باشد: