در این قسمت از آموزش های پی ال سی S7-300 زیمنس (ارائه شده توسط نماینده اتوماسیون صنعتی زیمنس در ایران) با نحوه برنامه نویسی این پی ال سی آشنا شده و با طراحی یک مثال ساده ورودی و خروجی ها و نحوه عملکرد آن دو را یاد خواهید گرفت.
برای شروع باید یک پروژه جدید ایجاد کرده و یک پی ال سی S7-300 زیمنس به آن پروژه اضافه کنید که زبان برنامه نویسی آن همانطور که در قسمت های قبل نیز آموزش داده شد LAD می باشد.
بعد از ایجاد پروژه وارد بلوک OB1 شده که در تصویر زیر نمایش داده شده است:
در عکس بالا منوی کناری سمت چپ که Project Elements نام دارد برای اضافه کردن قسمت های جدید مانند Push Button ها و ... استفاده می شود.
در اصل برنامه ما در Network ها نوشته می شود. در عکس بالا فقط 1 نتورک موجود می باشد اما می توانید با استفاده از
به تعداد دلخواه نتورک های جدید اضافه کنید.
می خواهیم برنامه ای بنویسیم که وقتی ورودی ما که یک Push Button می باشد فعال شد موتور ما که خورجی ما می باشد روشن شود.
برای نوشتن این برنامه به یک کنتاکت باز و یک کویل به عنوان خروجی نیاز داریم. که این دو المان در پنجره کناری Program elements قرار دارند. برای اضافه کردن این دو المان اول نتورک مورد نظر را با کلیک کردن روی آن انتخاب کنید و سپس در پنجره Program elements، وارد منوی Bit logic شده و یک کنتاکت باز:
و یک assignment یا همان کویل:
انتخاب کنید که با دابل کلیک کردن روی آنها به صورت خودکار به نتورک انتخاب شده اضافه می شوند:
به جای علامت سوال های قرمز رنگ باید به نقطه ای از PLC که می خواهیم این دو قطعه متصل شوند را مشخص می کنیم. در پی ال سی S7-300 زیمنس ورودیها با حرف i و خروجیها با حرف q نمایش داده می شوند که این ورودی و خروجیها از i0.0 و q0.0 شروع می شوند. پس برای اتصال این دو به یک دیگر برای کنتاکت باز i0.0 و برای کویل خروجی q0.0 را در نظر می گیریم:
حال باید برنامه را کامپایل و شبیه سازی کنیم:
همانطور که در عکس بالا می بینید هنگامی که تیک فعال کردن ورودی 0 را بزنیم خروجی 0 نیز روشن می شود.
همینطور می توانیم با یک تغییر کوچک دو ورودی را به صورت همزمان فعال کنیم که برای اینکار اول روی نتورک مودنظر مانند عکس زیر کلیک کرده:
همانطور که در عکس بالا می بینید قسمت انتخاب شده به رنگ سبز در می آید. حال با زدن کلیک F8 روی کیبورد یا گزینه Open Branch در منو، به نتورک موجود یک شاخه جدید اضافه می کنید:
حال یک خروجی جدید به این شاخه اضافه کرده و آن را به خروجی q0.1 متصل می کنیم:
حال اگر برنامه را شبیه سازی کنیم همانطور که در عکس زیر می بینید با فعال کردن تیک ورودی 0 دو خروجی 0 و 1 همزمان فعال می شوند: