نحوه ی استفاده از Data Block ها در برنامه نویسی اتوماسیون زیمنس
Data Block به عنوان یک پایگاه داده یا Data Base میتواند مقادیر برنامه را در خود ذخیره کند. دیتا بلاک نوع Instance مخصوص FB است و فقط FB مورد نظر میتواند در آن دیتا ذخیره کند ، ولی دیتا بلاک اشتراکی یا Shared بین تمام بلاک ها مشترک است. بعبارت دیگر ، تمام بلاک های برنامه نویسی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، به طوری که میتوانند در آن دیتا ذخیره کرده یا دیتاهای آن را بخوانند. به طور کلی ، میتوان گفت عملکرد DB ها مانند Bit Memory ها است و به عنوان یک صفحه آزاد حافظه ارائه میشوند و میتوان در آنها اطلاعات مختلف را ثبت و یا برداشت نمود.
تفاوت Bit Memory ها با DB ها:
حجم زیاد حافظه DB ها نسبت به Memory ؛ در اینجا میتوان گفت که Memory یک حافظه ی سخت افزاری است و در CPU ثابت است ، ولی DB به عنوان بلاکی از برنامه است و میتواند تعداد زیادتر و حجم بیشتر و قابل تعریف داشته باشد.
DB کنار برنامه نوشته میشود و پاک نمیشود. همچنین ، مانند بلاک های دیگر به حافظه ی Load Memory وارد میشود و میتواند پایدار بماند.
در DB ها امکان دسته بندی داده ها و امکان استفاده از اسامی سمبلیک در ابتدای ایجاد پارامترها وجود دارد.
Bit Memory فقط یک صفحه ی آزاد حافظه است که دیتا ها در آن پشت سرهم قرار میگیرند ، در صورتیکه تعداد DB ها زیاد است و میتوان دیتاهای هر بخش را جداگانه در DB مجزایی قرار داد.
گام هایی که برای ایجاد و استفاده از این نوع دیتا بلاک باید برداشته شود:
1- ایجاد دیتا بلاک در پوشه ی بلاک برنامه Simatic Manager
2- باز کردن دیتا بلاک با دوبار کلیک کردن روی آن توسط برنامه ی LAD / STL / FBD
3- تعریف سطر های لازم با متغیر های دلخواه و اسامی سمبلیک دلخواه
کنترل زیمنس نماینده زیمنس در ایران ارائه به روز ترین تجهیزات اتوماسیون صنعتی